Over Bries

Bries staat voor een frisse wind. Ook voor een uiting van enthousiasme en levenslust bij onder andere paarden en ezels. Soms briesen ze ook om spanning los te laten en lichter verder te gaan.  Soms kan het stormen in je leven en zou je willen dat de storm wat minder wordt.  Soms is het windstil en zou je juist een frisse wind door je leven willen laten waaien, zodat donkere wolken, patronen en gedachten die last opleveren worden opgefrist of weggeblazen. En er echt zicht komt op wat jou drijft, wat je angsten, belemmeringen en krachten zijn. Bries is ontstaan uit een verlangen om mensen, van nog niet geboren tot heel oud, tot hun recht te laten komen. 

 

Dit ben ik

Ik ben Hanneke Stam, Jeugd- en gezinsprofessional. Ondanks deze functieomschrijving werk ik ook met volwassenen, maar het wordt anders zo’n onhandige functiebeschrijving;) 

 Mijn visie en werkwijze ten aanzien van het werken met kinderen/jongeren hun ouders en ook volwassen vindt zijn oorsprong in erkende traumaverwerkings- en hechtingstheorieën (o.a. Bessel van de Kolk, Janina Fisher, Deb Dana ) de polyvagale theorie (Steve Prorges) en op het werk van de duitse psychotherapeut dr. Franz Ruppert en Pat Ogden, Sensorimotor Psychotherapy.

In het samenwerken met mijn paarden maak ik gebruik van het natuurlijke gedrag van paarden, hun streven naar veiligheid en harmonie.  Ik ben opgeleid als paardencoach en heb me verder gespecialiseerd in horse/human interaction via Equusoma. Zij staan voor het verbinden van mens en paard op een manier waarop beiden hiervan kunnen profiteren. Dierwelzijn staat daarbij hoog in het vaandel. 

In 2008 heb ik de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening afgerond en vanaf toen werkzaam geweest binnen diverse instellingen voor Jeugdzorg voor kinderen met psychiatrische problematiek en ASS. Daarnaast heb ik een aantal modules gevolgd bij het MNRI instituut voor reflexintegratie (o.a. DPRI, Tactile, Trauma en PTSD recovery) en een opleiding tot kindertherapeut (post HBO) afgerond. Sinds oktober 2019 ben ik ook geregistreerd als Theraplay coach. In mijn werk komen vooral hulpvragen rondom hechting, identiteitsontwikkeling en trauma aan de orde. 

Vanaf 2018 ben ik mij meer gaan richten op meergenerationeel psychotraumatologie en opgeleid bij opleidingscentrum Interakt Tiel. 

Ik heb daar o.a. de volgende trajecten gedaan:

-Breek de Stilte 1, 2, 3, Jaartrainingen 1 en 2, Leertherapie, Individuele Zelfresonantie in individuele setting, Verwonde seksualiteit, gezonde seksualiteit

Sinds 2020 mag ik mij ook IZR-practioner noemen en heb  mijzelf aangesloten bij het IZR Netwerk van Interakt 

 

  

 

 

 

Pin It on Pinterest