Over Bries

Bries staat voor een frisse wind, maar ook voor een uiting van enthousiasme en levenslust bij onder andere paarden en ezels. Soms kan het stormen in je leven en zou je willen dat de storm wat minder wordt.  Soms is het windstil en zou je juist een frisse wind door je leven willen laten waaien, zodat donkere wolken, patronen en gedachten die last opleveren worden opgefrist of weggeblazen. Dit is de kracht waarmee ik in mijn praktijk wil werken, als een wind die stormen wat kan stillen of sturen, maar ook als wind die verfrissend kan werken.

Dit ben ik

Ik ben Hanneke Stam, kinder en jeugdtherapeut bij Bries. Ik 2008 heb ik de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening afgerond en vanaf toen werkzaam geweest binnen diverse instellingen voor Jeugdzorg voor kinderen met psychiatrische problematiek en ASS. Daarnaast heb ik een aantal modules gevolgd bij het MNRI instituut voor reflexintegratie (o.a. DPRI, Trauma en PTSD recovery) en een opleiding tot kindertherapeut afgerond.

Hoewel diploma’s nodig zijn om kwaliteit te borgen, vind ik het vooral belangrijk wie ik als mens ben en zie ik mezelf als iemand die nog steeds in ontwikkeling is en hopelijk nog jaren kan blijven. Het leven en het ouderschap heeft mij ook genoeg geleerd, meer nog dan mijn opleidingen bij elkaar en ik denk dat het ook een kracht is in mijn werk.

Ik gun ieder kind/jongere/ouder een leven waarin je tot je recht komt, en ik vind het een eer wanneer ik mensen een stapje verder kan brengen om tot je bestemming te komen.

Achtergrond

Samen met mijn man ben ik in het rijke bezit van drie kinderen van 6, 5 en 3 jaar. Een hond, 2 katten en 60 Hereford koeien. Ik heb nog een kleine passie, trailrunnen; in mijn vrije tijd zwerf ik graag over de Utrechtse Heuvelrug.

Pin It on Pinterest