Over Bries

Bries staat voor een frisse wind, maar ook voor een uiting van enthousiasme en levenslust bij onder andere paarden en ezels. Soms kan het stormen in je leven en zou je willen dat de storm wat minder wordt.  Soms is het windstil en zou je juist een frisse wind door je leven willen laten waaien, zodat donkere wolken, patronen en gedachten die last opleveren worden opgefrist of weggeblazen. En er echt zicht komt op wat jou drijft, wat je angsten, belemmeringen en krachten zijn. Bries is ontstaan uit een verlangen om mensen, van nog niet geboren tot heel oud, tot hun recht te laten komen. 

a

Dit ben ik

Ik ben Hanneke Stam, kinder en jeugdtherapeut bij Bries. Ondanks deze functieomschrijving werk ik ook met volwassenen, maar het wordt anders zo’n onhandige functiebeschrijving;) 

 Mijn visie en werkwijze ten aanzien van het werken met kinderen/jongeren hun ouders en ook volwassen vindt zijn oorsprong in erkende traumaverwerkings- en hechtingstheorieën (o.a. Bessel van de Kolk, Janina Fisher, Deb Dana en Steve Porges) en op het werk van de duitse psychotherapeut dr. Franz Ruppert en Pat Ogden, Sensorimotor Psychotherapy. Daarnaast baseer ik mij in het samenwerken met de paarden op natuurlijk kuddegedrag, waar vooral binnen natural horsemanship mee wordt gewerkt.  

In 2008 heb ik de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening afgerond en vanaf toen werkzaam geweest binnen diverse instellingen voor Jeugdzorg voor kinderen met psychiatrische problematiek en ASS. Daarnaast heb ik een aantal modules gevolgd bij het MNRI instituut voor reflexintegratie (o.a. DPRI, Tactile, Trauma en PTSD recovery) en een opleiding tot kindertherapeut (post HBO) afgerond. Sinds oktober 2019 ben ik ook geregistreerd als Theraplay coach. In mijn werk komen vooral hulpvragen rondom rondom hechting, identiteitsontwikkeling en trauma aan de orde. 

Vanaf 2018 ben ik mij meer gaan richten op meergenerationeel psychotraumatologie en opgeleid bij opleidingscentrum Interakt Tiel. 

Ik heb daar o.a. de volgende opleidingen gedaan:

Breek de Stilte 1, 2, 3

Jaartrainingen 1 en 2

Leertherapie

Individuele Zelfresonantie in individuele setting

Gezonde seksualiteit, gezonde seksualateit

Sinds 2020 mag ik mij ook IZR-practioner noemen en heb  mijzelf aangesloten bij het IZR Netwerk van Interakt 

 

  

 

 

 

Pin It on Pinterest