Het bries-dierenteam stelt zich voor:

Ezels

Dit zijn Floor en Naud. Floor en Naud zijn onafscheidelijk van elkaar en elkaar dikke vrienden. Naud is een echte boef, als hij de kans krijgt, ontsnapt hij om lekker vers gras te gaan eten. De kracht van Naud is dat hij heel duidelijk grenzen kan aangeven. Daarnaast is hij heel goed in knuffelen en troosten. Floor is een moedertje en erg verzorgend.

Ezels lijken qua gedrag erg veel op paarden. Het grote verschil zit in het uiterlijk en in tegenstelling tot paarden zullen ezels zich eerst verzetten en daarna vluchten. Daarom hebben ezels vaak een meer afwachtende houding en zijn ze ook wat rustiger van temperament. Ze zijn wel weer wat eigenwijzer en minder volgzaam als paarden.

Paarden

Dit zijn Harlekijn en Gamin. Ook onafscheidelijk van elkaar. Gamin is een haflinger en heeft zich van een  onzekere dame ontwikkeld tot een heel fijn en betrouwbaar paard. Harlekijn is een sensitief, stabiel dametje met prachtige ogen.

In de natuur leven paarden in kuddes, omdat ze samen sterker zijn dan alleen. Ze zijn binnen de kudde afhankelijk van elkaar en hebben ook verschillende rollen. Het is belangrijk dat ieder kuddelid gezond is, zodat het kan meevluchten wanneer er gevaar dreigt. Paarden proberen elkaar te sterken door bijvoorbeeld bescherming te bieden of een bepaalde positie in te nemen ten opzichte van elkaar. Zodra je als mens bij een paard in de buurt komt, zien ze jou als onderdeel van de kudde. Ze zullen je als het ware screenen op je uitstraling, zowel uiterlijk als innerlijk. Door middel van de positie die ze innemen ten opzichte van jou en door de lichaamstaal die ze laten zien, geven ze aan hoe jij in je vel steekt. Ze spiegelen jou houding. Ze reageren op wat er is, dit kan iets zijn waar je je al bewust van bent. Maar het kan ook iets zijn waar je je (nog) niet bewust van bent.

Hond

Kaya is de jongste telg van het dierenteam. Ze is 2 jaar en heel erg speels en enthousiast. Honden zijn van nature altijd op zoek naar contact. Dit kan voor sommige kinderen best overweldigend zijn. Hoe geef je dan je grenzen aan? Of laat je over je heen lopen? Hoe is het als een hond naar je luistert? En hoe is het als er niet wordt geluisterd? Dit soort vragen kunnen helpen om stil te staan bij het effect van je eigen gedrag. Hoe je je voelt en hoe je overkomt op anderen.

Schapen

Dit is de schapenfamilie van Borreveld. Van links naar rechts zie je Tom, Marja, Tess en Lea. In maart hebben Tess en Lea lammetjes gekregen van Tom.

Pin It on Pinterest